ID receives IPC subsidy

In June 2013 Integrative Diagnostics has received a research subsidy from the IPC subsiody funds for the developement and testing of the UPE (ultra-weak Photon Emission) pilot measurement equipment.

UPE is een innovatieve, niet invasieve gevoelige en makkelijke techniek voor de continue monitoring van oxidatieeve stress in mens en dier meet. Er is de afgelopen jaren veel onderzoek gedaan naar de waarde van de UPE meting voor het monitoren van de vitaliteit van mensen. Doordat het een niet-invasieve methode betreft kan op een relatief  eenvoudige wijze de effecten van een (geneeskundige) interventie op het menselijk organisme op een heel gevoelig niveau gemeten worden. Deze methode creëert mogelijkheden voor een geheel nieuwe manier van effect meting van therapeutische interventies. In studies is de UPE meting bij voorbeeld gebruikt voor het bepalen van de effecten van OPC’s op oxidatieve stress in de huid a.g.v. UV straling en voor onderzoek naar de effecten van plantaardige adaptogenen op het menselijk lichaam.
Deelnemers en rolverdeling: Meluna research bv (MR), een spin-off van Universiteit Utrecht, en Integrative Diagnostics bv (ID) zijn partners in dit collectief, waarbij MR de metingen en de analyses verzorgt en ID de toepassingen in de praktijk ontwikkelt en begeleidt.4

De concrete stappen die gezet worden zijn:
1. Er dient interpretatiesoftware ontwikkeld te worden om de complexe mathematische verwerking van de meetdata snel en accuraat mogelijk te maken. (Onder leiding van MR). Externe kosten betreffen voornamelijk het softwarebedrijf en wiskundige bewerkingen (TU Eindhoven).
2. Er dient rapportage software ontwikkeld te worden die de uitkomst in voor de gebruiker begrijpelijke taal beschrijft. (Onder leiding van ID).
3. Er dient een IT infrastructuur te worden opgezet voor ontvangst meetdata, opslag meetdata, opbouw database, verwerking meetgegevens en retour-rapportage (alles online) (In hoofdzaak kosten voor een externe partij, aangestuurd door MR).
4. Er dient onderzoek te worden gedaan naar de praktische logistieke kant van de implementatie van de UPE methode in de praktijk (hierin werkt ID samen met Biocoherence Nederland BV, Amersfoort, waar de externe kosten worden gemaakt).
5. Er dient een compacte marktversie ontwikkeld te worden op basis van het huidige UPE prototype (onder leiding van MR). Externe kosten betreffen hier de materiële ontwikkeling van de apparatuur (kast) waarvoor momenteel offertes worden opgevraagd.
6. Er dient een testronde plaats te vinden in een praktijksetting (Opgezet door ID in samenwerking met het Centrum voor Complementaire Geneeskunde, Zeewolde). Externe kosten betreffen dit CCG en statistische uitwerking en consultaties voor de opzet van deze testen.

De uitkomst van dit traject is een verhandelbare compacte versie van de meetapparatuur. Deze zal worden aangeboden aan diverse universiteiten en klinieken. Het onderzoekstraject is naar verwachting afgerond in Q4 2015.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.